周风教授学术报告

发布时间:2020年12月21日 作者:唐先华   消息来源:    阅读次数:[]

报告题目:Title: Existence of solutions for some conformal curvature equations.

报告人:周风教授,华东师范大学

报告时间:2020年12月22日10:00-12:00

报告地点:腾讯会议ID:154 354 657

摘要:We consider the conform type equation

$$-\Delta)^n u = K(x)e^{2nu},$$

on $\R^{2n}$, where $n \geq 1$ and $K \not\equiv 0$. We are interested in solutions with logarithmic growth at infinity. Mainly we will discuss the non-positive curvature case. In particular we give a more general condition for the existence of solutions for Gaussian curvature equation and we construct new type solutions with different remainder term at infinity. This is based on joint works with H.Y.Chen, X.Huang and D.Ye.

报告人简介:周风教授, 1980年本科就读武汉大学数学系。1985年公派留学法国,1993年获得巴黎第六大学数学博士学位。1993至1995年在法国EVRY大学数学系任助教。1995至1997年在华东师范大学数学系进行博士后研究工作。2001年晋升为数学教授。2004年至2012年任华东师范大学数学系系主任。曾入选为上海市曙光学者,上海市优秀学科带头人。其研究领域为非线性偏微分方程。主要感兴趣于研究几何、数学物理中非线性偏微分方程解的性态及相关问题。刻画、理解其所发生的blow up现象的本质,了解奇点随参数变化的规律,探索区域的几何、拓扑性质对解的性质的影响,以及缺乏紧性问题中爆破现象的本质揭示等。研究成果发表在J. Funct. Anal., Ann. I.H.P.,Calc. Var. and PDEs., J. Diff. Equations等国际著名数学期刊上。



打印】【收藏】 【关闭