纪奎教授学术报告

发布时间:2019年10月10日 作者:吴恋   消息来源:    阅读次数:[]

报告题目:Chern Polynomials and Similarity of Cowen-Douglas operators
报告人:纪奎教授
报告时间:2019年10月13日上午9:30--10:30
报告地点:数学院144室
报告摘要:In this talk, we systematically study a class of essentially normal operators by using the geometry method from the Cowen-Douglas theory and prove a Brown-Douglas-Fillmore theorem in the Cowen-Douglas theory. More precisely, the Chern polynomials and the second fundamental forms are the similarity invariants (in the sense of Herrero) of this class of essentially normal operators.
报告人简介:纪奎,河北师范大学教授,国家优秀青年基金获得者,全国优秀博士论文获得者。主要从事算子理论与算子代数方向的研究,在《Adv. Math.》、 《J Funct. Anal.》等为代表的刊物发表学术论文20余篇。