王志强教授学术报告

发布时间:2018年12月10日 作者:唐先华   消息来源:    阅读次数:[]

题目:Asymptotics in coupled nonlinear Schrodinger equations with large mixed couplings
报告专家:王志强教授(美国犹他州立大学、南开大学)
时间:2018 年 12 月11日(星期二)下午2:30-5:30
地点:数学院145报告厅
摘要:We discuss work on existence and qualitative property of positive solutions for coupled nonlinear Schrodinger equations. Depending upon the system being attractive or repulsive, solutions may tend to be component-wisely synchronized or segregated. We report recent work on the effect of mixed couplings for which coexistence of synchronization and segregation may occur, in particular, we examine the asymptotic behavior of least energy solutions for large mixed couplings of multi-scales.
报告专家简介:王志强教授,美国数学会会士,美国犹他州立大学和天津大学应用数学中心教授。研究方向:非线性泛函分析和非线性微分方程。1986年在中科院数学所获博士学位。1986-1991年分别在北京大学、纽约大学柯朗研究所、犹他大学和威斯康辛大学做博士后和访问研究。1998年至今任犹他州立大学终身教授。在Morse理论应用于椭圆边值问题,椭圆问题的单峰解、多峰解、奇异变分问题、非线性Schrodinger和Schrodinger方程组等不失去紧性的变分问题的研究,取得了很多重要的研究成果,是国际著名的非线性分析和偏微分方程专家。



打印】【收藏】 【关闭