张彬林副教授学术报告

发布时间:2018年12月06日 作者:秦栋栋   消息来源:    阅读次数:[]

报告人:张彬林副教授(黑龙江工程学院大学)
时间:2018年12月11日(星期二)上午8:30-11:30
地点:数学院137教室

报告题目:On the fractional Kirchhoff-type problems with electromagnetic fields and critical nonlinearity

摘要:In this talk, we investigate fractional Schrodinger-Kirchhoff problems and fractional Choquard-Kirchhoff problems involving electromagnetic fields and critical nonlinearity. By using the fractional version of the concentration compactness principle and variational methods, existence and multiplicity results for the above problems are studied. The main difficulties for studying our problems lie in the nonlocal feature of the fractional Laplacian, the appearance of the magnetic fields and the possibly degenerate Kirchhoff function. Finally, we present some open problems related to our subject.

报告人简介: 张彬林,黑龙江工程学院数学系副教授,应用数学研究所所长,哈尔滨工业大学基础数学博士,意大利地中海研究中心博士后,南开大学陈省身数学研究所博士后,哈尔滨工程大学兼职硕士生导师。自2012年以来,已发表录用SCI论文五十余篇,多数发表在国际知名数学期刊上,其中有十余篇入选为ESI高被引论文,在国外网站ResearchGate上,论文被引用总数为570次。2016年获得首届黑龙江省数学会优秀青年学术奖,2018年获黑龙江省高校科学技术二等奖(排序第一)。目前是美国数学会Mathematical Reviews评论员,3个国际数学SCI期刊的编委。