曹延昭学术报告(二))

发布时间:2018年11月08日 作者:甘四清   消息来源:    阅读次数:[]

曹延昭教授学术报告(二)

报告题目:Stochastic Gradient Descent Method-- Basic Theory

报告摘要: In this mini-course I will first cover some fundamentals on optimal controls in infinite dimensional spaces.  Then I will cover the basic theory of the stochastic gradient descent method, including the convergence analysis.  Finally I will present  applications of the stochastic gradient descent method to optimal controls under stochastic partial differential equation constraints.

时间:11月9日(星期五)8:30-11:30

地点:144教室

曹延昭为美国奥本大学教授。 主要从事偏微分方程和积分方程数值解法及随机计算等领域的研究。学术兼职包括 SIAM Journal on Numerical Analysis 等学术期刊的编委。曾获奥本大学学数理院科研奖和SIAM 学生会议最佳论文奖。研究课题得到美国国家自然基金及美国空军科学研究室的长期资助。