吴波学术报告

发布时间:2018年11月02日 作者:鲍建海   消息来源:    阅读次数:[]

Stochastic Heat Equations Taking Values in a Riemannian Manifold

报告人:吴波,复旦大学研究院

报告时间:20181113 8:00-10:00

报告地点: 数理楼小学术报告厅

个人介绍:吴波,本科,硕士研究生、博士研究生先后毕业于江西师范大学、北京师范大学、北京师范大学,导师为王凤雨教授,先后在英国Warwick 大学,德国波恩大学从事博士后研究,导师分别为李雪梅教授、 Sturm, K.-T.,现主持国家自然科学基金面上项目,目前的研究兴趣为流形上随机分析,loop空间上泛函不等式等,先后在Probab. Theory Related Fields,Funct. Anal.Stochastic Process. Appl.Electron. Commun. Probab.等期刊发表论文20余篇.

报告摘要In this talk we first discuss the stochastic heat equations by derived Brownian motion on [0, T] or [T, T] (including T = +∞) with values in a Riemannian manifold. Moveover, we hope to obtain some functional inequalities associated to these processes. When the manifold is an Euclidean space Rn, we will introduce the general stochastic heat equations by derived the fractional Brownian motion, and the associated functional inequalities will be also presented. This talk is based partially on the joint works with X. Chen, M. Rockner, R.C. Zhu and X.C. Zhu.