郭军义教授学术报告

发布时间:2018年07月25日 作者:   消息来源:    阅读次数:[]

报告题目:  Some optimal reinsurance and investment problems in

insurance risk control

报告人:郭军义教授 南开大学数学科学学院院长

报告时间:2018年7月25日下午15:00-18:00

报告地点:数理楼一楼小报告厅145

报告摘要: In this talk, Some recent results on optimal control of

reinsurance, investment with various objectives will be presented. Different approaches to solve the optimality problems will be discussed and optimal strategies are analyzed.Specifically, some mean-variance optimal control problems are to be discussed in some detail.
报告人简介: 郭军义博士,南开大学数学科学学院教授,院长。主要从事随机过程及其在金融保险中的应用领域的研究。近年来的研究兴趣主要为保险风险理论中的最优随机控制问题,包括最优再保险,最优投资和最优分红策略等领域的研究。