李亦教授学术报告

发布时间:2018年07月02日 作者:唐颖   消息来源:业务办    阅读次数:[]

题目:Spectral Stability of Traveling Waves for Keller-Segel Chemotactic Model

报告人:李亦教授

时间:2018年07月02日(星期一)14:00—18:00

地点:数学院145报告厅

报告摘要:The stability of traveling waves for Keller-Segel model with chemotaxis is considered. In addition, we will discuss 1) Known results on existence and stability of waves; 2) Local existence and uniqueness of classical solutions; 3) Spectral analysis in weighted spaces; 4) Existence and analyticity of Evans function; 5) Theoretical estimates and numerical simulation on Evans Function.It is partially based on joint work with Yong Li (Beijing University of Technology) and Yaping Wu (Capital Normal University).

报告人简介:李亦,加利福尼亚州立大学数学系教授,教务长兼负责学术事务副校长。1982年于西安交通大学获学士学位,1988年于美国明尼苏达大学获博士学位。2009至2013年担任西安交通大学数学系长江客座教授;2004至2008年担任湖南师范大学潇湘客座教授。现为美国科学发展协会、美国数学学会、首席学术官协会和工业与应用数学学会成员。曾担任莱特州立大学科学与数学学院院长,教授;爱荷华大学数学系主任,教授。主持参加美国和中国国家科学基金会基金项目多项,主持组织国际学术会议多达15次,在国际学术会议做大会报告/邀请报告89余次。目前任国际SCI刊物《Communication on Pure and Applied Analysis》,《Journal of Partial Differential Equations》,《 Pacific Journal of Applied Mathematics》,《Chinese Journal of Mathematics》,《 Journal of Applied Mathematics and Statistics》编委,为33种数学刊物审稿人。在国际期刊《J. Dynam. Differential Equations》,《Comm. Partial Differential Equations》《Communications on Pure and Applied Mathematics》,《Proceedings of the Royal Society of Edinburgh Sect. A》等上发表学术论文105余篇。