张硕副研究员学术报告

发布时间:2018年06月25日 作者:唐颖   消息来源:业务办    阅读次数:[]

报告人:中国科学院数学与系统科学研究院张硕副研究员 报告一 题目:On the order reduced methods for high order problems 时间:6月25日上午10:00-12:00 地点:信科系办公室 摘要:Various high order problems are frequently encountered in applied sciences, while fourth order problems are representative ones. This talk is focused on the order reduced method of the fourth order problems, which aims to solve the problem in order reduced formulations and with polynomials of lower degrees, in the hope to illustrate some methodology may work on high order problems. After reviewing some classical schemes, the talk will mainly report some new progress and in progresses. Both general frameworks and specific examples will be presented, and both theoretical study of the methods and numerical illustration on their applications will be given. 报告二 题目:高阶问题降阶方法 时间:6月25日下午16:00-18:00 地点:数学楼442 张硕博士毕业于北京大学,2008-2009年在美国宾州州立大学做博士后研究,2009年至今在中国科学院数学与系统科学研究院工作,其中2014年至今在计算数学与科学工程计算研究所任副研究员。主要从事有限元方法和多水平方法的研究,近期研究兴趣为弹性力学和电磁学中高阶问题的结构性方法。