张彬林副教授系列报告 二

发布时间:2018年06月25日 作者:唐颖   消息来源:业务办    阅读次数:[]

张彬林副教授系列报告 二? 题目: Some results on degenerate Kirchhoff-type diffusion problems involving the fractional Laplacian 报告人:张彬林副教授 时间:2018 年 06 月 13日(星期三)8:00-12:00 地点:数学院145报告厅 摘要:In this talk, we study a diffusion model of Kirchhoff-type driven by fractional Laplace operator. Under some appropriate conditions, the local existence of nonnegative solutions is obtained by employing the Galerkin method. Then, by means of a differential inequality technique, we prove that the local nonnegative solutions blow up in finite time with arbitrary negative initial energy and suitable initial values. Moreover, we give an estimate for the lower and upper bounds of the blow-up time. The main feature of our problems is that the Kirchhoff function could be zero at zero. Finally, we present some recent results for some degenerate Kirchhoff-type evolution problems involving the fractional Laplacian. 报告人简介: 张彬林,黑龙江工程学院数学系副教授,应用数学研究所所长,哈尔滨工业大学基础数学博士,意大利地中海研究中心博士后,南开大学陈省身数学研究所博士后,哈尔滨工程大学兼职硕士生导师。自2012年以来,已发表录用SCI论文五十余篇,多数发表在国际知名数学期刊上,其中有十余篇入选为ESI高被引论文,在国外网站ResearchGate上,论文被引用总数为570次。2016年获得首届黑龙江省数学会优秀青年学术奖,2018年获黑龙江省高校科学技术二等奖(排序第一)。目前是美国数学会《Mathematical Reviews》评论员,3个国际数学SCI期刊的编委。