张彬林副教授系列报告 一

发布时间:2018年06月07日 作者:唐颖   消息来源:业务办    阅读次数:[]

张彬林副教授系列报告 一? 题目:On critical degenerate Kirchhoff-type problems involving the fractional p-Laplacian 报告人:张彬林副教授 时间:2018 年 06 月 11 日(星期一)8:00-12:00 地点:数学院145报告厅 摘要:In this talk, we first give a fractional version of the principle of concentration compactness in the setting of fractional p-Laplacian. Then we are concerned with the existence and multiplicity of solutions for the fractional p-Kirchhoff type problems involving critical exponent in the whole space. It is worth pointing out that the Kirchhoff problems involving the fractional Laplacian possess significant difficulties due to the presence of the Kirchhoff function and of the nonlocal feature of the fractional Laplacian. In this context, some recent results on the critical fractional Kirchhoff-type problems in the degenerate cases are also presented. 报告人简介: 张彬林,黑龙江工程学院数学系副教授,应用数学研究所所长,哈尔滨工业大学基础数学博士,意大利地中海研究中心博士后,南开大学陈省身数学研究所博士后,哈尔滨工程大学兼职硕士生导师。自2012年以来,已发表录用SCI论文五十余篇,多数发表在国际知名数学期刊上,其中有十余篇入选为ESI高被引论文,在国外网站ResearchGate上,论文被引用总数为570次。2016年获得首届黑龙江省数学会优秀青年学术奖,2018年获黑龙江省高校科学技术二等奖(排序第一)。目前是美国数学会《Mathematical Reviews》评论员,3个国际数学SCI期刊的编委。