罗涛教授学术报告

发布时间:2018年05月14日 作者:唐颖   消息来源:业务办    阅读次数:[]

罗涛教授学术报告

题目:Free surface motion of highly subsonic heat conducting inviscid flow

报告人:罗涛教授 (香港城市大学)

时间:2018 年 05 月 19 日(星期六)15:00-16:30 地点:数学院145报告厅

摘要:In this talk, I will present a recent result with H. Zeng on the a priori estimates for the free surface motion of highly subsonic heat conducting inviscid flow, both on the Sobolev norms of the fluids variables and geometric quantities of the free surface.

报告人简介:罗涛教授,香港城市大学数学系著名教授,1995年中国科学院博士毕业。他一直受聘于美国 Georgetown 大学教授,2015年作为特聘教授引进香港城市大学,主要从事非线性偏微分方程、流体力学等方面的研究工作,取得了不少国际领先的科研成果,在国际顶尖刊物Comm. Pure Appl. Math.,Comm. Math. Phys.,Advance in Mathematics,Arch. Ration. Mech. Anal.,SIAM, J. Math. Anal.,J. Diff. Eqns.发表文章多篇。