王军民教授报告

发布时间:2018年01月23日 作者:唐颖   消息来源:业务办    阅读次数:[]

报告题目: Stabilization of Coupled Systems with Dynamic PDE Feedback Controls 报告人: 王军民教授 (北京理工大学) 报告时间: 2018年01月24日10:00-11:00 报告摘要: In this talk, we study the compensation of an unstable (ODE or PDE) system nterconnected with a dynamically stable PDE system. The output of the unstable system is fed into the stable PDE system, and, in turn, the output of the dynamically stable PDE system is fed into the unstable system. The remarkable feature of the whole coupled system is that the derivative in time of the whole energy function is only related the stable PDE. The goal of our study is to compensate the unstable system by using the output of the stable PDE system directly. It is shown that, with suitable interconnections between two ubsystems, some unstable ODE/PDEs can be stabilized by the dynamically stable PDE. Some examples of ODE-PDE, hyperbolic-parabolic, and hyperbolic-hyperbolic systems are presented. 报告人简介: 王军民, 北京理工大学数学与统计学院教授,博士生导师,计算与系统科学系系主任,从事分布参数系统控制研究,在无穷维系统的稳定性和Riesz基方面做出重要的研究工作。王军民教授在国际控制论和应用数学期刊发表SCI学术论文60多篇, 主持完成4项国家自然科学基金, 2007年入选教育部新世纪人才支持计划,2013年获北京市科学技术二等奖。