王茂发教授学术报告

发布时间:2017年11月09日 作者:   消息来源:    阅读次数:[]

报告题目:Some properties of composition operators on Hilbert space of Dirichlet series

报告人:王茂发, 教授, 博士生导师,武汉大学数学与统计学院

报告时间:2017年11月10号下午15:30-16:30

摘要:In this paper, we study some properties of composition operators on Hilbert spaces of Dirichlet series, which include the Fredholmness, Hilbert-Schmidtness, spectra, cyclic and hypercyclic phenomenons, and also answer a norm question raised by Cowen and MacCluer.

报告人简介:王茂发, 武汉大学数学与统计学院教授, 博士生导师. 主要研究方向是泛函分析及其应用, 特别在函数空间上的算子理论方面取得了丰硕的系列成果。多次承担国家高技术发展计划(863计划)项目、国家基金委重点、面上和教育部等项目, 已在J Funct Anal、Math Z、Indiana Uni J Math、J Math Anal Appl、J Operator Theory、Arch Math (Basel)、Complex Var Elliptic Equ等国际著名期刊上发表学术论文40余篇。